logo-def-outline-met-slogan

Kinderpagina

hallo

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.

Je ouders hebben voorgesteld om met jou bij mij naar speltherapie te komen. Je zal wel nieuwsgierig zijn naar wat speltherapie nu eigenlijk is en waarom je daar naar toe mag.

Wat is dat, speltherapie?

Bij speltherapie mag je iedere week langskomen om te spelen in de spelkamer. Daar vind je van alles: Playmobile, knutselspullen, spelletjes, verkleedkleren, een kasteel, een poppenhuis, een winkel en een zandtafel om mee te spelen.

Je mag met alles spelen en zelf weten wat je wilt doen. Heb je even geen zin? Dan is dat helemaal goed.   

Dit ben ik!

Mijn naam is Anfry.

Waarom mag jij naar speltherapie?

Je bent al een tijdje bang, boos of verdrietig, misschien weet je zelf niet waarom of kan je er niet zo goed over vertellen. Je voelt je gewoon niet fijn en dat merken je ouders aan jou.

Misschien is er iets naars gebeurd, word je gepest of er is iemand doodgegaan. Misschien gaan je ouders scheiden of ga je verhuizen. Je kan slecht slapen, je hebt geen honger of juist heel veel honger. Misschien ben je onzeker en durf je niet goed voor jezelf op te komen.

Jouw ouders willen graag dat je hier geen last meer van hebt en dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Daarom hebben ze mij gevraagd om jou daarmee te helpen.

Hulp

Een therapeut is een moeilijk woord voor iemand die mensen helpt. Volwassenen praten vaak met een therapeut, maar voor kinderen is dat vaak lastiger. Kinderen spelen liever en dat kan bij ons in de spelkamer.

Jij mag kiezen waarmee je speelt en of je wilt dat ik meespeel. Als jij lekker aan het spelen bent kijk en luister ik naar wat jij speelt. Ik vind het belangrijk wat jij speelt, op die manier kan ik beter begrijpen hoe jij je voelt en je helpen om niet meer zo verdrietig, boos of bang te zijn.

Jezelf weer beter voelen

Wanneer je een tijdje naar speltherapie bent geweest, kan je jezelf beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, bang of boos. Want spelen helpt. En het is fijn dat iemand je begrijpt en jou helpt jezelf te begrijpen.

Ik heb ook af en toe een gesprekje met je ouders. Zij willen natuurlijk weten hoe het met jou gaat. Voordat ik dat doe spreken wij af wat belangrijk is om aan ze te vertellen. Dan kunnen je ouders jou ook beter begrijpen en helpen om alles beter te laten lukken.

Als we allemaal denken dat het goed is, dan nemen we weer afscheid van elkaar.

Ben je nieuwsgierig naar de spelkamer en al het speelgoed? 
Klik dan gauw op de button!

Tot snel in de spelkamer!